3 signály, že koronavirus bolest hlavy skutečně způsobuje

koronavirus bolest hlavy

Najednou máte potíže s bolestí hlavy a nevíte, čím by to mohlo být? Dávejte si pozor, protože může jít o příznak onemocnění koronavirem. Jak se obtíže spojené s koronavirem projevují a na co si dát pozor?

Koronavirus a bolest hlavy

V případě koronaviru a bolestí hlavy pozorují lidé několik různých druhů problémů. Buď jde o poměrně náhlou a úpornou bolest hlavy, nebo se objevuje dlouhodobější nepříjemné pobolívání a pocit mozkové mlhy, kdy se není možné na nic soustředit. Oba příznaky mohou mít celou řadu dalších důvodů a příčin, ale zároveň mohou poměrně jasně ukazovat právě na koronavirus. Podezřelé je to hlavně v případě, kdy běžně na bolesti hlavy netrpíte a tyto problémy se u vás objevují skutečně výjimečně.

COVID-19 KORONAVIRUS TESTY – ESHOP

První nenápadné příznaky koronaviru

Bolest hlavy v kombinaci s únavou a pocitem vyčerpání mohou být prvními známkami, že něco není správně. Tyto první a zdánlivě nenápadné a nespecifické příznaky velmi často bývají varováním, že imunitní systém začíná bojovat s nepříjemným nepřítelem. V dalších dnech se následně mohou objevit další příznaky. V případě velmi mírného průběhu onemocnění COVID-19 může být bolest hlavy víceméně jediným příznakem, který po čase odezní.

Při pozorování dalších příznaků neváhejte a udělejte si test na koronavirus

Pokud máte podezření, že jste přišli do styku s nakaženou osobou, nebo se u vás kromě bolesti hlavy začnou objevovat také další příznaky, kontaktujte lékaře a domluvte se s ním na dalším postupu. Navštívit můžete některé z testovacích center a v dnešní době není problémem ani rychlý antigenní test. Zároveň je velmi důležité dodržovat rozestupy od ostatních lidí a maximálně dbát na izolaci, protože i obyčejná bolest hlavy může značit nástup koronaviru.