Jak získat výsledek testu na koronavirus

výsledek testu na koronavirus

Ke zjištění výsledku testu a k samotnému testování na koronavirus se můžete registrovat u svého praktického lékaře, na ambulantních zařízeních či na jiných odběrových místech v ČR. Pro každý kraj je zřízeno hned několik takovýchto míst, kde můžete podstoupit antigenní test, jako jsou nemocnice, fakultní nemocnice, laboratoře, polikliniky, záchranné služby a další zdravotnické instituce.

Místa, kde se můžete nechat otestovat na koronavirus se dělí na:

Antigenní odběrová centra (AOC) jsou součástí základní sítě testovacích zařízení (nemocnice, laboratoře apod.)

Praktičtí lékaři a ambulantní specialisté jsou sekundární poskytovatelé zdravotních služeb, kteří se do antigenního testování zapojují. Můžete kontaktovat například svého praktického lékaře či zubaře, aby vám antigenní test provedl.

K posílení testování na koronavirus jsou k dispozici také mobilní odběrová místa, kde slouží týmy Armády ČR a Hasičského záchranného sboru ČR.

COVID-19 KORONAVIRUS TESTY – ESHOP
Pokud se budete chtít zaregistrovat na antigenní testování na koronavirus, k tomu vám poslouží webové stránky Centrálního rezervačního systému, které jsou velmi srozumitelné pro vytvoření jednoduché registrace a následné rezervace na odběrové místo. Na těchto stránkách uvidíte také mapu s veškerými informacemi o odběrových místech, kde se můžete nechat otestovat, včetně vytíženosti těchto jednotlivých míst a podle toho si udělat rezervaci.

Jednoduchý přehled odběrových míst:

Hlavní město Praha (35), Jihočeský kraj (13), Jihomoravský kraj (21), Karlovarský kraj (8), Královehradecký kraj (8), Liberecký kraj (6), Moravskoslezský kraj (19), Olomoucký kraj (8), Pardubický kraj (9), Plzeňský kraj (12), Středočeský kraj (23), Ústecký kraj (21), Vysočina (6), Zlínský kraj (8)