Šokující odhalení o tom, jak vznikl koronavirus

jak vznikl koronavirus

Kde se vzal nový koronavirus a čím to je, že se dokázal rozšířit víceméně po celém světě? Příběh vzniku a následného rychlého šíření koronaviru je rozhodně velmi zajímavý. Stále se vede mnoho spekulací a různých variant o tom, jak se nemoc skutečně vyvinula a zda pochází z volné přírody nebo dokonce z laboratoře. Přečtěte si něco více o tom, jak vznikl koronavirus.

Koronavirus vznikl u netopýrů

Podle analýz vzorků mnoho vědců zastává názor, že koronavirus způsobující COVID-19 je původem od netopýrů. Je to kvůli velké přesnosti a podobnosti s viry, které se vyskytují právě mezi netopýry. Mohlo se tak jednat o mutaci, která byla najednou schopná zaútočit také na lidi a úspěšně se mezi nimi šířit.

COVID-19 KORONAVIRUS TESTY – ESHOP

Přírodní proces mutace koronaviru

Na vytvoření konkrétního koronaviru, který aktuálně sužuje víceméně celou zemi, se však nepodíleli pouze netopýři. Pravděpodobně se mohlo jednat i o určitý mezistupeň, kdy se koronavirus nejdříve přenesl na jiné zvíře, kde se dále zmutoval. U virů nejde o nic podivného, protože díky svému rychlému a krátkému životnímu cyklu běžně zvládnou mnoho různých mutací. Je o i kvůli tomu, aby stále docházelo k překvapování imunitního systému, který tak nebude schopen účinné a efektivní obrany. Na základě tohoto principu se navíc i aktuální koronavirus dále vyvijí a různě mutuje na jednotlivé kmeny s rozdílnými příznaky a schopností se šířit.

Přenos ze zvířete na člověka

Jedna z hlavních teorií přenosu viru ze zvířecího zdroje na člověka jasně ukazuje na čínské tržnice. Zde se totiž ke konzumaci běžně prodávají i takové potraviny, jako jsou netopýři. Odtud je již pouze malý krůček k tomu, aby se nákaza skutečně přenesla na člověka. Významný vliv jistě hrají poměrně volné podmínky na těchto tržištích. Problematická může být nedostatečná hygiena. Navíc, než se povedlo virus odhalit u člověka, začal se šířit. Jakmile byl diagnostikován první případ, už více lidí bylo infikovaných. Není se tak čemu divit, že se rozvinula celá pandemie, která se z Číny poměrně záhy přenesla do celého světa.