5 největších pozitiv vakcíny na koronavirus

5 největších pozitiv vakcíny na koronavirus

Vakcína na Covid-19 je velmi často skloňována s mnoha fake news. V mnohých z nás budí oprávněnou obavu. Je pravdou, že byla vyvinuta v krátkém čase. To ovšem neznamená, že by měla být nebezpečná. A přiznejme si, že je jednou z možností, jak se budeme moci vrátit k normálnímu životu. I proto jsme se pokusili najít 5 největších pozitiv vakcíny na koronavirus.

Vakcína ochrání nás

Prvním důvodem proč bychom se neměli vakcíně na koronavirus bránit je vlastní ochrana. Očkování na Covid-19 je jedním z mála způsobů, který člověka může proti viru určitou dobu chránit. Prozatím bohužel nejde říci nic o tom, jak dlouho po vakcinaci je člověk chráněn. Někteří lékaři uvádějí cca 1 rok.

Vakcína ochrání naše blízké

Důvodem, který je dle našeho názoru pro vakcinaci zásadní je ochrana blízkých a to především těch, kterým hrozí těžší průběh. To jsou především lidé nad 65 let nebo jinak nemocní. Ti by měli být proočkováni všichni, ale dokud se tak nenastane, je důležité je chránit. Jednou z možností je vakcína na koronavirus.

COVID-19 KORONAVIRUS TESTY – ESHOP

Vakcína nám umožní cestovat

Před rokem se to zdálo jako něco nemyslitelného. Dnes se vakcína na koronavirus jeví jako jedna z mála možností, která nám umožní cestovat.

  • Toto není věc ČR, ale vakcínu a s ní související nejspíše bude požadovat před vstupem na území svého státu mnoho evropských zemí.

Vakcína nám umožní pracovat

Vakcína na koronavirus by měla být aplikována všem pracovníkům v první linii a to z důvodu jejich ochrany i ochrany pacientů, klientů a dětí. Mezi ně tak určitě musí být zařazeni lékaři, hasiči, policisté, ale i sociální pracovníci nebo učitelé.

Můžeme pomoci v boji proti Covid-19

Vakcína na Covid-19 může mít zásadní význam pro boj s tímto virem. Čím více lidí bude naočkováno, tím spíše se populace viru bude umět bránit a nemocnice nebudou muset mít obavy, že jim budou chybět kapacity.

V tuto chvíli jsou v Evropě dostupné a povolené vakcíny firem Pfizer a BioNTech, ale možností by do budoucna mělo být více. Nevýhodou je nutnost pacienty očkovat dvěma dávkami. Jedno-dávková vakcína na koronavirus by však měla do Čech dorazit nejdéle v průběhu jara. Nyní jsou v ČR testováni zdravotníci, následovat by měly na řadu přijít další prioritní skupiny, mj. i senioři nad 65 let.